ukenru
spotify-zapustyv-personalizovani-pleilysty-zi-shtuchnym-intelektom

Spotify запустив персоналізовані плейлисти зі штучним інтелектом

 • 21634 переглядiв

Spotify представив персоналізовані плейлисти з підтримкою штучного інтелекту, засновані на письмових підказках. Це дасть змогу користувачам визначати жанри музики, задавати настрій або вказувати заняття.

Spotify додав можливості штучного інтелекту для створення плейлистів, яка дозволяє користувачам створювати плейлисти на основі письмових підказок. Про це УНН пише з посиланням на Techcrunch.

Деталі

Спочатку функція стане доступною користувачам пристроїв на Android і iOS у Великій Британії та Австралії і буде доопрацьовуватися в найближчі місяці.

Крім стандартних запитів на створення плейлиста, наприклад, за жанром або часом, Spotify використовує штучний інтелект, щоб люди могли запитувати ширший спектр користувацьких плейлистів. Наприклад, "ритми для боротьби із зомбі-апокаліпсисом", пропонує Spotify. Підказки можуть бути найрізноманітнішими: місця, тварини, заняття, герої фільмів, кольори або емодзі. Компанія зазначає, що найкращі плейлисти виходять під час використання підказок, що містять поєднання жанрів, настроїв, виконавців і десятиліть.

Spotify також використовує своє розуміння смаків користувачів для налаштування плейлистів, створюваних за допомогою цієї функції.

Після створення плейлиста користувачі можуть за допомогою штучного інтелекту переглянути й уточнити кінцевий результат, подавши команду, наприклад, "менше бадьорості" або "більше поп-музики". Користувачі також можуть провести пальцем вліво по будь-якій пісні, щоб видалити її з плейлиста.

Нагадаємо

Spotify планує підвищити ціни на свій популярний аудіосервіс уже вдруге цього року на кількох ключових ринках, що є важливим кроком у досягненні довгострокової прибутковості.

Spotify будет использовать ИИ Google для персональных рекомендаций контента16.11.2023, 21:24 • [views_22140]

Анастасія Рябоконь

Технології