ukenru
sportzal-dlya-trenuvannya-dzhikhadistiv-znayshla-politsiya-v-londoni

Спортзал для тренування джихадистів знайшла поліція в Лондоні

 • 8829 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Поліція Великобританії напередодні провела обшуки в мусульманському фітнес-клубі Ummah Fitness, розташованому на сході Лондона в районі Ілфорд в рамках розслідування теракту, коли троє терористів наїхали на людей на Лондонському мосту, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Як наголошується, в ілфордському фітнес-клубі могли проходити бойову підготовку джихадисти.

У Ummah Fitness займалися, зокрема, двоє з трьох лондонських терористів: 27-річний британець пакистанського походження Хурам Батт і 22-річний італієць марокканського походження Юссеф Загба. Крім того, на одному із записів з камер зовнішнього спостереження у фітнес-клубу видно, як Х.Батт і Ю.Загба щось активно обговорюють разом зі своїм майбутнім спільником 30-річним Рашидом Редваном (уродженцем або Марокко, або Лівії).

Більш того, повідомляється, що спортзалом управляли два брата Аділ і Садж Шахіди, причетні до терактів в Лондоні в липні 2005 року. Вони обидва раніше входили в ісламістське угруповання "Аль-Мухаджирун" Анджема Чоударі. Тісні зв'язки з нею підтримував також один з терористів з Лондонського мосту - Хурам Батт.

Повідомляється, що в поліцію надходили відомості про можливу підготовку джихадистів в ілфордському фітнес-клубі ще в 2015 році. Побоювання з приводу того, що відбувається в спортзалі, висловлювали навіть представники місцевої мечеті.

Крім обшуків в Ummah Fitness, увечері 7 червня під час антитерористичного рейду в Ілфорді були затримані три людини. Щонайменше двоє з них підозрюються в підготовці терактів, а третій - в поширенні наркотиків.

Теракт в Лондоні стався в ніч на 4 червня. Троє чоловіків на фургоні наїхали на пішоходів на Лондонському мосту. Після цього вони продовжили рух до найближчого ринку Боро і там напали з ножами на перехожих. В результаті теракту загинули вісім людей, близько 50 були поранені. Поліцейські застрелили всіх трьох нападників. Пізніше з'явилися повідомлення, що відповідальність за напад взяла на себе "Ісламська держава".

Українські Національні Новини

Новини Світу