ukenru
spivpratsyuvala-z-okupatsiynoyu-vladoyu-psevdokerivnitsi-organizatsiyno-informatsiynogo-viddilu-kharkivskoyi-oblasti-povidomili-pro-pidozru

"Співпрацювала з окупаційною владою": псевдокерівниці з Харківської області повідомили про підозру

 • 113549 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Місцевій мешканці смт Шевченкове, що на Харківщині, яка пішла на співпрацю з рашистами і погодилась стати "керівником організаційно-інформаційного відділу", повідомлено про підозру. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, пише УНН.

Цитата

"Харківська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою громадянки у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)",- ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, у травні 2022 року жінка погодилась на пропозицію представників держави-агресора та зайняла псевдопосаду "керівника організаційно-інформаційного відділу" в окупаційній адміністрації у смт Шевченкове. Громадянці було заочно повідомлено про підозру та у подальшому оголошено у розшук.

Правоохоронці затримали підозрювану в порядку ст. 208, ст. 615 КПК України після деокупації смт Шевченкове. Наразі їй обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Доповнення 

СБУ повідомила про підозру двом "високопосадовцям" окупаційної влади рф на тимчасово захоплених територіях сходу України. Їм інкримінують колабораційну діяльність.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП