spiker-palaty-predstavnykiv-ssha-nazvav-zustrich-iz-zelenskym-khoroshoiu-a-ot-pozytsiiu-po-dopomozi-ukraini-nezminnoiu

Спікер Палати представників США назвав зустріч із Зеленським "хорошою", а от позицію по допомозі Україні - незмінною

 • 32940 переглядiв

Майк Джонсон зустрівся з Президентом України Зеленським і наголосив, що США повинні пріоритезувати вирішення своїх прикордонних проблем, перш ніж надавати допомогу Україні, критикуючи відсутність у Білого дому чіткої стратегії та нагляду за витрачанням коштів.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що у нього була "хороша" зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським, але він залишився твердим у своїй позиції, що США повинні спочатку вирішити питання кордону, перш ніж просувати законопроект про допомогу, передає УНН із посиланням на CNN.

"З самого початку... нам потрібна була ясність щодо того, що ми робимо в Україні та як ми матимемо належний нагляд за витрачанням дорогоцінних доларів платників податків, і нам потрібні були трансформаційні зміни на кордоні. Наразі ми не отримали ні того, ні іншого", – сказав Джонсон, назвавши кордон "абсолютною катастрофою".

"Першою умовою будь-якого додаткового пакету витрат на національну безпеку є насамперед наша власна національна безпека", – додав він.

Джонсон наполягав, що Білий дім не зміг сформулювати чітку стратегію, яка допомогла б Україні перемогти, і розкритикував Сенат.

Він не відповідав на запитання журналістів після приблизно 30-хвилинної зустрічі із Зеленським, яка була їхньою першою зустріччю тет-а-тет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підхід до допомоги Україні не змінився: спікер Палати представників США зробив заяву напередодні зустрічі із Зеленським

Доповнення

Раніше повідомлялося, що речник Палати представників США від Республіканської партії Майк Джонсон погрожує відмовитися від підтримки нового фінансування допомоги Україні, якщо Білий дім не погодиться посилити безпеку кордонів.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Економіка України  демонструє позитивні сигнали – Шмигаль

     • 32250 переглядiв

    Дубінського переведуть в окрему камеру

     • 29763 переглядiв