ukenru
spetsprokuror-ssha-po-rosiyi-myuller-17-lipnya-dast-svidchennya-v-kongresi

Спецпрокурор США по Росії Мюллер 17 липня дасть свідчення в Конгресі

 • 11648 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Спецпрокурор США Роберт Мюллер 17 липня дасть свідчення перед комітетами Палати представників Конгресу у справах юстиції та розвідці. Їх голови Джерольд Надлер і Адам Шифф у вівторок, 25 червня заявили, що спецпрокурор, який керував розслідуванням передбачуваного втручання Росії у вибори американського президента в 2016 році, погодився виступити після повісток, випущених комітетами. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Росія напала на нашу демократію, щоб допомогти Трампу виграти. Трамп вітав це і скористався такою допомогою. Як стверджував Мюллер, це повинно турбувати кожного американця. Тепер можна буде вислухати Мюллера безпосередньо", - написав Шифф в своєму мікроблозі Twitter.

Нагадаємо, комісія під керівництвом спецпрокурора США Роберта Мюллера з травня 2017 року розслідувала передбачуване втручання Росії у вибори американського президента в 2016 році. Після ознайомлення з результатами розслідування в березні 2019 року генеральний прокурор Сполучених Штатів Вільям Барр заявив, що Мюллер виявив змови передвиборного штабу Дональда Трампа з Кремлем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп: відносини США і РФ були зіпсовані розслідуванням Мюллера

За словами генпрокурора, в доповіді заперечується факт втручання Росії в президентські вибори 2016 року, однак доказів зв'язку цієї діяльності з командою Трампа знайдено не було. Втручання у вибори відбувалося, за даними Роберта Мюллера, через "Агентство інтернет-розслідувань", яке пов'язують зі структурами бізнесмена Євгена Пригожина, а також через хакерські атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія "кухаря Путіна" звинуватила спецпрокурора США Мюллера

Українські Національні Новини

Політика