ukenru
spetsproekt-unn-osoblivosti-profesiyi-artista-baletu

Спецпроект УНН: особливості професії артиста балету

 • 45066 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Професія артиста балету, танцюриста прирівнюється по фаху спортсмена, адже є такою ж важкою фізично і травматичною. Про це розповів соліст балету Київського національного академічного театру оперети Михайло Боцок. У спецпроекті УНН вирішив розкрити особливості професії артиста балету.

Як розповів УНН артист М.Боцок, він вирішив пов’язати своє життя з танцем ще змалечку.

“У сьомому класі я потрапив на концерт одного з молдавських ансамблів. Мені настільки сподобався їх виступ, що після нього я одразу підбіг до своєї мами та попросив, аби вона відвела мене до школи танцю”, - сказав він.

Михайло зазначив, що хоч і не має особливих ритуалів перед виходом на сцену, але обов’язково проводить тренування та розігрів тіла перед виступом. Адже бути артистом балету і спортсменом - майже однаковий вид діяльності за ризиком травмувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Професія каскадера в Україні – спецпроект УНН

“Перед виступом намагаюсь не думати ні про що зайве. А головне - я та решта наших артистів обов’язково розігріваємо своє тіло перед виступом. Налаштовуюсь на виступ рухами, комбінаціями. Адже танець - це як будь-який вид спорту. Можна травмувати себе під час вистави. Був випадок, коли під час виступу я невдало вийшов з трюку і зламав ногу. Декілька місяців без руху – це важко”, - зазначив артист балету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закулісся професії гримера театру – спецпроект УНН

Він зауважив, що танець має свою магію. І для того, аби її не порушити, потрібно відкидати все зайве та забувати про життєві труднощі. Тоді і глядач після вистави залишиться задоволений.

“Коли я танцюю, я забуваю про всі труднощі та життєві проблеми. В цей час я думаю лише про танець. Адже якщо під час роботи думати про все це, то просто нічого не вийде. Проблеми можуть просто зламати магію танця”, - розповів Михайло.

Українські Національні Новини

Культура