spalyla-avtivku-viiskovoho-na-kirovohradshchyni-zatrymaly-zhinku-yaka-vykonuvala-dyversii-na-zamovlennia-rf

Спалила автівку військового: на Кіровоградщині затримали жінку, яка виконувала диверсії на замовлення рф

 • 11935 переглядiв

28-річна жінка з Олександрії була затримана за підпал автомобілів та будівель ЗСУ за наказом російських спецслужб, їй висунули звинувачення у державній зраді та перешкоджанні військовій діяльності з можливим довічним ув'язненням.

На Кіровоградщині правоохоронці затримали жінку, на замовлення російських спецслужб палила автівки та будівлі Сил оборони. Про це пише УНН з посиланням на Службу безпеки України.

Деталі 

За даними контррозвідки СБУ, фігурантка умисно підпалила службовий пікап інструктора підрозділу спецпризначення "Омега" Національної гвардії.

Як встановило розслідування, наступним її завданням був підпал будівлі місцевого ТЦК із застосуванням "коктейлю Молотова". За це їй обіцяли "грошову винагороду", розмір якої залежав від масштабу пожежі.

Затриманою виявилась 28-річна мешканка Олександрії. У поле зору агресора вона потрапила на початку цього літа через свою активність в Telegram-каналах, де шукала легкого заробітку.

Під час обшуків у неї вилучено мобільний телефон із доказами злочину, а також складові саморобної запалювальної суміші та одяг, в якому фігурантка вчиняла підпал.

Наразі затриманій повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації її злочинних дій за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)

- резюмували в СБУ.

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Тероризував жителів Одеси під виглядом правоохоронця: СБУ затримала рецидивіста28.02.24, 12:45

Доповнення

Слідчі з'ясували, що для підпалу автівки Нацгвардійця жінка придбала легкозаймистий розпалювач та відстежила місце паркування авто українського захисника.

Після погодження потенційної цілі з окупантами їхня поплічниця під час комендантської години підкралась до автомобіля Нацгвардії та підпалила його.

Щоб "звітувати" про виконання ворожого завдання, вона фіксувала на камеру власного телефону свої дії під час підготовки та вчинення злочину.

Як пояснили в СБУ, відео агресор планував використати для проведення спеціальних інформаційних операцій, які мали "розганяти" фейк про наявність антиукраїнського підпілля на Кіровоградщині.

Нагадаємо

У червні, в результаті спільної операції СБУ та Нацполіції в Одесі затримано двох чоловіків, які за завданням фсб мали підпалювати автомобілі українських військових

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі