spalennya-koranu-u-stokgolmi-oon-provede-terminove-zasidannya

Спалення Корану у Стокгольмі: ООН проведе термінове засідання 

 • 522820 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Рада ООН з прав людини проведе невідкладне засідання для розгляду питання про спалення Корану, яке стало причиною глобального обурення після інциденту в Стокгольмі, про це заявив речник Ради ООН Паскаль Сім. Повідомляє Alarabiya.net, передає УНН.

Цитата

"Рада ООН з прав людини проведе термінові дебати, щоб «обговорити тривожне зростання навмисних і публічних актів релігійної ненависті, що проявляється нинішнім оскверненням священного Корану в деяких європейських та інших країнах»",  - сказав Паскаль Сім.

Деталі

Запит Пакистану призвав Раду ООН з прав людини у Женеві до проведення термінових дебатів, які заплановані до 14 липня. Рада змінить свій порядок денний, щоб обговорити зростання випадків навмисних і публічних актів релігійної ненависті, зокрема випадки осквернення священного Корану у деяких європейських та інших країнах.

Доповнення

28 червня біля головної мечеті шведської столиці було спалено Коран, що викликало дипломатичну реакцію в мусульманському світі. Шведська поліція заявила, що надала дозвіл на акцію протесту. Політики критикували спалення Корану, але також непохитно захищали право на свободу вираження думок.

 Туреччина назвала це “огидним актом”. Іран "провокаційним", а Кувейт заявив, що це "небезпечний провокаційний крок". Це спровокувало протести в Ірані - протестувальники увірвалися до посольства Швеції в Багдаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський засудив спалення Корану у Стокгольмі - ЗМІ

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Держбюджет за пів року звели з дефіцитом у понад 476 млрд грн

     • 644836 переглядiв

    В центрі Севастополя прогримів вибух - ЗМІ

     • 1546140 переглядiв

    "Кіно заради Перемоги!": кіномобіль прямує на Волинь

     • 785751 переглядiв