ukenru
spacex-zapustyla-na-orbitu-novu-partiiu-internet-suputnykiv-starlink

SpaceX запустила на орбіту нову партію інтернет-супутників Starlink

 • 25769 переглядiв

SpaceX запустила на орбіту з Каліфорнії ще 22 інтернет-супутники Starlink, довівши загальну кількість супутників до більш ніж 5500.

SpaceX напередодні запустила на орбіту чергову партію своїх інтернет-супутників Starlink, повідомляє Space.com, пише УНН.

Деталі

Ракета Falcon 9 із 22 космічними кораблями Starlink стартувала ввечері 18 березня за місцевим часом (о 02:28 за Грінвічем 19 березня) з каліфорнійської бази космічних сил Ванденберг.

Перший ступінь Falcon 9 повернувся на Землю приблизно через 8,5 хвилини після старту, як і планувалося. Він приземлився вертикально на платформу "Of Course I Still Love You" у Тихому океані.

Згідно з описом місії SpaceX, це був 10-й запуск та посадка цієї конкретної ракети-носія.

Тим часом верхній ступінь Falcon 9 продовжив доставку 22 супутників Starlink на низьку навколоземну орбіту. Вони мали розгорнуті там приблизно за 62,5 хвилини після старту.

У SpaceX повідомили, що "успішне розгортання супутників Starlink підтверджено".

Доповнення

Цей запуск став 26-ою операційною місією SpaceX у 2024 році. 17 з цих польотів були присвячені створенню мегагрупування широкосмугового доступу Starlink, яке наразі складається з більш ніж 5500 супутників.

Юлія Шрамко

Новини Світу