ukenru
sotsiologi-nazvali-pyatirku-partiy-lideriv-na-viborakh-u-kiyevi

Соціологи назвали п'ятірку партій-лідерів на виборах у Києві

 • 20547 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. За даними соціологічного дослідження ТОВ "Роботизовані телесистеми" хороші шанси пройти у Київраду мають п'ять партій. При цьому партії Пальчевського та Шарія поки не долають 5% бар'єр. Про це директор компанії-учасника дослідження Антон Соколов повідомив на пресконференції, передає кореспондент УНН.

Так, рейтинг партій, які беруть участь у виборах у Київську міську раду, сьогодні виглядає наступним чином:

▪️ партія "УДАР" (Віталія Кличка) - 18,7%,
▪️ ЄС (Петра Порошенка) - 16,7%,
▪️ партія "Слуга народу" - 10,2%,
▪️ "Батьківщина" (Юлії Тимошенко) - 7,5%,
▪️ ОПЗЖ - 6,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 70% киян виявляють бажання прийти на вибори.

За словами Соколова, партії Пальчевського, Олега Ляшка та Шарія наразі не долають 5% бар'єр, проте ще можуть мобілізувати свій електорат і все-таки поборотися за потрапляння до столичної міськради.

Що стосується "УДАРу", то за період виборчої кампанії Кличку так і не вдалося підтягти рейтинг партії до свого особистого.

"Є дуже великий проміжок і це, швидше за все, проблема технологічних команд, ніж Кличка", - вважає експерт.

Рейтинги партій "ЄС" і "Слуг народу" можна вважати відносно стабільними, з урахуванням похибки соціологічного дослідження, зазначає Соколов.

Опитування проводилося з 17 по 18 жовтня серед жителів міста Києва, вибірка репрезентативна за віком і статтю. Було опитано 2000 респондентів шляхом телефонного голосування. Похибка дослідження не перевищує 2,8%.

Як відомо, місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня.

Також нагадаємо, до другого туру виборів мера міста Києва виходять Віталій Кличко та Ірина Верещук. Їх рейтинги - 36,8% і 8,5% відповідно.

Українські Національні Новини

Політика