sokovyto-ta-smachno-prosti-retsepty-shashlyka-z-miasa-ta-ovochiv

Соковито та смачно: прості рецепти шашлика з м’яса та овочів

 • 17058 переглядiв

Скоро відкривається сезон шашликів на природі. Підібрали соковиті та смачні рецепти маринованих шашликів зі свинини, курки, телятини та овочів, які зроблять вашу зустріч з друзями смачнішою.

Весна традиційно асоціюється з відпочинком на природі і хоча погода ще приподносить сюрпризи у вигляді похолодань, все більше людей воліють проводити вихідні на свіжому повітрі. УНН підготував для вас добірку рецептів шашлику, за якими ви легко зможете приготувати смачне м’ясо на вогні.

Шашлик зі свинини у лимонному маринаді

Інгредієнти:

·       0,8-1 кг свинини

·       3 цибулини, порізати кільцями

·       1 голівка часнику, почистити

·       Сік 1-го лимону

·       Цедра 2 лимонів (зовнішня жовта частина)

·       3 ч.л. солі

·       50 мл оливкової олії

·       1 ч.л. чорного меленого перцю

1. М'ясо нарізати на невеликі шматки і викласти в глибоку миску для маринування;

2. Сік і цедру лимона, оливкову олію, сіль і перець добре перемішати в окремому посуді. Влити суміш до м'яса. Зверху видавити часник і добре перемішати всі інгредієнти.

3. Додати нарізану кільцями цибулю і ще раз перемішати. Накрити м'ясо харчовою плівкою або кришкою і поставити в прохолодне місце на 2 години для маринування.

4. Готувати таке м’ясо потрібно 20-25 хвилин, періодично перевертаючи шампури з м’ясом. Цибулю, з якою маринувалося м’ясо, можна нанизувати на шампур між шматками м’яса.  

Шашлик курячий в горіховому маринаді

Інгредієнти:

м'ясо куряче (філе): 1,5 кг

часник: 3-4 зубчики

ядра горіхів: 3 ст. ложки

олія рослинна: за смаком

перець чорний мелений та сіль: за смаком

1.    Горіхи обсмажити і потовкти. Часник розчавити або натерти на тертці. Цибулю дрібно порізати. Усе з’єднати, додати рослинну олію за смаком і перемішати. Куряче м’ясо нарізати середніми шматочками, натерти горіховою сумішшю і витримати в ній близько півгодини. Після цього посолити і поперчити за смаком.

2.    Шматочки м’яса нанизати на шампур та обсмажити над жаром переодично перевертаючи та поливаючи маринадом. Ви також можете взяти овочі (болгарський перець, кабачок, цибулю) та шампіньйони та нанизати їх між шматками курятини.

Телячий шашлик у гранатовому соку за рецептом Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

·       1 кг телятини (ошийок або лопатка)

·       400 г гранатового соку (бажано свіжевичавленого)

·       300 г цибулі

·       Сіль та перець за смаком 

1.    Телятину зачистите від жиру і плівок і поріжте на невеликі шматочки (2-3 сантиметри). Цибулю поріжте півкільцями. Викладіть в миску м'ясо і цибулю, посоліть і поперчіть.

2.    Залийте м'ясо гранатовим соком і залиште на півтори години при кімнатній температурі.

3.    Нанизайте на шампура і смажте на мангалі до готовності (близько 10 хвилин), постійно перевертаючи.

Овочевий шашлик з сиром

Інгредієнти:

·        кабачки – 2-3 шт.

·        помідори – 5-6 шт.

·        гриби – 5-7 шт.

·        баклажан – 2-3 шт.

·        солодкий перець – 4-5 шт.

·        сир адигейський або тофу – 400-500 г

·        сіль, перець – за смаком

·        сушіння трави (візьміть вашу улюблену суміш до овочів) – 10-15 г

1.    Овочі добре помийте, наріжте досить великими шматками.

2.    Добре посоліть, поперчіть і залиште маринуватися у власному соку на хвилин 10-15.

3.    Нанизуйте на шампури і можна відправляти смажитися на хвилин 20, не більше, інакше овочі просто згорять. Слідкуйте за тим, коли баклажани і кабачки стануть м'якими, – значить шашлик готовий.

Подавати гарячі овочі потрібно із сиром та приправивши улюленими спеціями з сушених трав.

"Радивилівські голубці з млинцями" визнали нематеріальною культурною спадщиною України23.12.23, 00:25

Лілія Подоляк

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    У Запоріжжі два вибухи - ОВА

     • 22034 переглядiв

    У Запоріжжі повідомляють про звук вибуху

     • 22201 переглядiв