sohodni-vsesvitnii-den-borotby-iz-seksualnym-nasylstvom-nad-ditmy-sytuatsiia-v-ukraini-v-umovakh-viiny

Сьогодні Всесвітній день боротьби із сексуальним насильством над дітьми: ситуація в Україні в умовах війни

 • 35066 переглядiв

За різними даними, кожна п’ята дитина у світі піддається насильству у тій чи іншій формі. Лише 10% випадків насильства над дітьми стають відомі правоохоронцям, органам опіки, і набувають розголосу. 80% випадків сексуального насильства скоюють знайомі дитини

Сьогодні, у другу неділю квітня, у багатьох країнах світу відбуваються різноманітні заходи з нагоди Всесвітнього дня боротьби із сексуальним насильством над дітьми, пише УНН.

Цей день присвячений підвищенню обізнаності про руйнівні наслідки сексуального насильства над дітьми та сприянню запобіжним зусиллям у всьому світі. Сексуальне насильство над дітьми є серйозною та широко поширеною проблемою, від якої щорічно страждають мільйони дітей.

За різними даними, кожна п’ята дитина у світі піддається насильству у тій чи іншій формі.

Лише 10% випадків насильства над дітьми стають відомі правоохоронцям, органам опіки, і набувають розголосу.

80% випадків сексуального насильства скоюють знайомі дитини, з них 40% дуже близькі родичі.

На даний момент чітко зафіксовано і задокументовано 13 випадків сексуального насильства російських окупантів над українськими дітьми. Серед постраждалих один хлопчик.

На думку фахівців, кількість дітей, які стали жертвами сексуальних злочинів з боку росіян, набагато більша. Вони так і не наважуються про це розповісти. А на тимчасово окупованих територіях цим дітям просто не має кому поскаржитися.

Загалом, минулого року зареєстровано 867 кримінальних проваджень, повʼязаних із злочинами проти статевої свободи та статевої недоторканості дітей. Скеровано до суду 541 обвинувальний акт, вироки отримали 240 осіб.

Щодо понад 500 осіб внесені відомості до Єдиного реєстру засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

В Україні розслідують вже понад 270 справ щодо сексуального насильства під час війни04.03.24, 15:18

Захар Подкидишев

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Microsoft починає тестувати рекламу в меню "Пуск" Windows 11

     • 35123 переглядiв