ukenru
sogodni-vidbudetsya-zasidannya-tkg

Сьогодні відбудеться засідання ТКГ

 • 19062 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі заплановане у режимі відеоконференції на 17 лютого. На засіданнях ТКГ, окрім стандартного порядку денного, планують обговорити численні порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Про це повідомили у пресслужбі української делегації для участі у засідання ТКГ у Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата:

"Окремо буде поставлене питання щодо численних порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ", - вказали в українській делегації з приводу питань для обговорення на засіданнях у межах ТКГ.

Деталі

17 лютого запланована відеоконференція загального засідання Тристоронньої контактної групи.

Порядок денний:
• імплементація Мінських угод і підсумків Паризького саміту;
• забезпечення безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню;
• продовження розробки плану спільних кроків;
• відновлення роботи КПВВ і відкриття нових в н.п. Золоте і Щастя;
• обмін утримуваними особами; повний і безумовний доступ міжнародних організацій;
• відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

Доповнення

За останні кілька днів на Донбасі побільшало втрат у лавах військових, як і поранених. Так, у суботу, 6 лютого, стало відомо про двох загиблих та чотирьох поранених бійців. 11 лютого також загинули двоє бійців - від куль ворожих снайперів. 14 лютого ще троє бійців підірвалися на вибухівці і загинули.
Водночас, член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш заявив, що Україна, попри втрати ЗСУ на Донбасі, не оголошує про вихід з перемир'я, щоб не втрачати інструмент впливу на Росію на переговорах.

Українські Національні Новини

Політика