ukenru
sogodni-sud-zaslukhaye-spravu-schodo-milyonnogo-borgu-surkisa-pered-privatbankom

Сьогодні суд заслухає справу щодо мільйонного боргу Суркіса перед ПриватБанком

 • 9806 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Сьогодні, 25 жовтня, у Голосіївському районному суді Києва слухатиметься справа за позовом АТ КБ "Приватбанк" до Ігоря Суркіса про стягнення заборгованості за кредитними договорами. Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень, передає УНН.

Так, 5 лютого 2018 року ПриватБанк подав позовну заяву про стягнення з Суркіса заборгованості за кредитним договором від липня 2014 року, у сумі 4 млн 629,4 тис. грн. Того ж місяця Голосіївський районний суд Києва відкрив провадження у цивільній справі.

У березні 2018 року Суркіс звернувся до суду із клопотанням про проведення закритого процесу у справі, аргументуючи прохання тим, що під час розгляду справи може бути розкрита інформація про банківську таємницю. Але суд у задоволенні клопотання Суркісу відмовив.

У подальшому ПриватБанк подав до суду заяву про зменшення позовних вимог, і попросив служителів Феміди стягнути з Суркіса на користь банку заборгованість обсягом 945,5 тис. грн. При цьому у матеріалах суду відсутня інформація про те, що стало причиною для перегляду заявленої суми боргу в бік зменшення у 4 рази.

Окрім того, ПриватБанк поінформував суд про те, що у липні 2013 року між банком та Суркісом було укладено ще один договір, згідно з яким відповідач також має перед фінустановою заборгованість, і подав до суду клопотання з проханням об'єднати в одне провадження цивільну справу. Суд клопотання банку задовольнив.

З того часу справа слухається у Голосіївському районному суді. У 2019 році, як свідчать дані реєстру, було два засідання у справі. Наступне засідання відбудеться сьогодні, 25 жовтня. У його межах суд заслухає представника ПриватБанку у режимі відеоконференції.

Як писав УНН, компанії Суркісів у жовтні минулого року намагалися відсудити у ПриватБанку ще 8 мільярдів гривень.

А у 2017 році Нацбанк просив НАБУ перевірити законність дій суддів за позовами Суркісів до ПриватБанку.

Українські Національні Новини

Економіка