ukenru
smolenska-katastrofa-rf-dopustila-slidchikh-z-polschi-do-oglyadu-chastin-tu-154

Смоленська катастрофа: РФ допустила слідчих з Польщі до огляду частин Ту-154

 • 9055 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Російські і польські слідчі спільно приступили до додаткового огляду частин літака Ту-154 польського президента Леха Качинського, який розбився під Смоленськом вісім років тому. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу СК РФ.

"Сьогодні у межах чергового запиту польських колег про правову допомогу представники СК спільно зі співробітниками компетентних органів Польщі приступили до додаткового огляду частин літака, що зазнав аварії 8 років тому", - повідомили в СК РФ.

Під час роботи слідчі-криміналісти застосовують сучасну техніку, що дозволяє у тому числі зробити сферичну панораму об'єктів, додали в російському відомстві.

Як зазначено, у російського слідства немає сумнівів щодо обставин авіакатастрофи. "З урахуванням важких метеоумов командир повітряного судна повинен був прийняти рішення про те, щоб піти на запасний аеродром, але цього зроблено не було... Особливо підкреслю, що слідством ретельно перевірялася версія про вибух на борту літака. Проте численні експертизи, проведені як російськими, так і польськими експертами, показали, що сліди вибухових речовин на останках загиблих і уламках літака відсутні", - додали в СК РФ.

Нагадаємо, що польський урядовий Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня 2010 року. На борту перебували 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Не вижив ніхто. Серед загиблих президент, його дружина і частина керівництва країни. Вони прямували до Катині, щоб взяти участь в траурних заходах на місці масового поховання жертв політичних репресій.

Українські Національні Новини

Новини Світу