sluzi-narodu-kolisnik-povidomili-pro-pidozru-u-nedostovirnomu-deklaruvanni-na-ponad-4-4-mln-grn

"Слузі народу" Колісник повідомили про підозру у недостовірному декларуванні на понад 4,4 млн грн

 • 216174 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Народному депутату від «Слуги народу» Анні Колісник повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації на понад 4,4 млн грн. Вона не внесла відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Про це повідомляє САП, передає УНН.

Хоч в САП не вказують прізвище та місто, УНН стало відомо з власних джерел в правоохоронних органах, що мова про нардепа від «Слуги народу» Анну Колісник.

Цитата

«14 жовтня 2022 року за дорученням керівника САП прокурором повідомлено про підозру народному депутату України IХ скликання в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що досудовим розслідуванням, яке розпочато за матеріалами НАЗК та здійснюється детективами НАБУ, встановлено, що народний депутат у декларації за 2020 рік не вказала дві квартири у столиці загальною вартістю понад 3,5 млн гривень та автомобіль, які перебували у неї у користуванні.

«Також з’ясувалося, що нардеп не внесла відомості про нежитлові приміщення, які розташовані в м. Харків, що належать їй на праві власності. Загалом народний депутат не задекларувала рухоме та нерухоме майно на загальну суму понад 4,4 млн гривень, що більш ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушила вимоги пп. 2, 3 ч. 1 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції», - інформує САП.

Так, на сьогодні дії народного депутата кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції, чинній до 21.07.2021).

Доповнення

Колишньому народному депутату від ОПЗЖ Іллі Киві заочно повідомили про підозру у недекларуванні квартири вартістю понад 4 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МКЧХ відповів Єрмаку на ультиматум про поїздку до Оленівки

     • 338092 переглядiв

    Україна наростила експорт зерна у жовтні

     • 141273 переглядiв