sloveniia-zakupyt-u-nimechchyny-systemu-protypovitrianoi-oborony-iris-t

Словенія закупить у Німеччини систему протиповітряної оборони IRIS-T

 • 32007 переглядiв

Словенія придбає систему протиповітряної оборони IRIS-T у Німеччини після того, як приєдналася до ініціативи "Небесний щит", а сума угоди за дві системи склала близько 200 мільйонів євро.

Словенія придбає німецьку систему протиповітряної оборони IRIS-T SLM виробництва Diehl Defence GmbH. Про це повідомило Міністерство оборони Словенії, передає Euractiv, пише УНН.

Деталі

Угода укладена після того, як Словенія в жовтні 2022 року приєдналася до європейської ініціативи "Небесний щит", започаткованої Німеччиною, до якої наразі входять 19 країн.

У серпні був підписаний Меморандум про взаєморозуміння в рамках європейської ініціативи "Небесний щит", який створить основу для спільних державних закупівель систем протиповітряної оборони. Словенія підписала угоду з Німеччиною 6 грудня.

Деталі плану не розголошуються, але видання "Delo" повідомило, що йдеться про дві системи IRIS-T вартістю близько 200 мільйонів євро.

Доповнення

IRIS-T - це системи класу "земля-повітря" з радіусом дії до 40 кілометрів, які можуть вражати цілі на висоті до 20 000 метрів. Німеччина поставила Україні два таких комплекси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: IRIS-T: у Military Media Center розповіли, на що здатен ЗРК

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вночі посольство США в Багдаді обстріляли ракетами - ЗМІ

     • 30715 переглядiв