sloveniia-vidshkoduie-hromadianam-shtrafy-za-porushennia-karantynu-cherez-covid-19

Словенія відшкодує громадянам штрафи за порушення карантину через COVID-19

 • 22747 переглядiв

У Словенії набрав чинності закон про відшкодування громадянам штрафів за обмеження, пов'язані з COVID-19, на загальну суму майже 6 мільйонів євро.

Цього тижня у Словенії набуває чинності закон, за яким держава має відшкодувати всім громадянам штрафи за порушення обмежень, запроваджених через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє Міністерство юстиції Словенії, передає УНН.

Деталі 

За понад два роки поліція виписала штрафів на суму майже 6 млн євро. Але за новим законом ці гроші необхідно повернути. Таким чином відшкодування штрафів мають отримати понад 60 тисяч словенців.

Це є однією з обіцянок, яку дав прем'єр-міністр Роберт Голоб перед виборами минулого року. Зазначається, що попередня адміністрація на чолі з колишнім прем'єр-міністром Янезом Яншею під час пандемії коронавірусу запровадила жорсткі обмеження на свободу пересування і зібрань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19 нікуди не зник: у МОЗ дали рекомендації, як діяти за підозри на коронавірус

Зокрема, у різні періоди словенцям не дозволяли виїжджати за межі своїх районів, а також діяла нічна комендантська година.

Пізніше Конституційний суд скасував усі ці заходи, але до цього часу влада не скасувала покарання, накладені на тих, хто вважався порушником, місцеві активісти вважають виписані штрафи незаконними.

Доповнення 

Міністр юстиції Словенії Домініка Шварц Піпан заявила, що відшкодування штрафів допоможе відновити довіру словенців до верховенства права.

Нагадаємо

В Україні зафіксували виявили та лабораторно підтвердили випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон під назвою "Пірола".

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Суд залишив Коломойського під вартою до 26 січня

     • 24966 переглядiв

    У Києві через ожеледицю за день травмувалося понад 60 людей

     • 160800 переглядiв