slovatski-dalekobiinyky-pohrozhuiut-blokadoiu-ukrainskoho-punktu-propusku-z-1-hrudnia

Словацькі далекобійники погрожують блокадою українського пункту пропуску з 1 грудня

 • 24063 переглядiв

Словацькі далекобійники планують з 1 грудня заблокувати прикордонний пункт пропуску "Ужгород-Вишнє Нємецьке" на знак протесту проти конкуренції з боку українських перевізників. Вони очікують на відповідь міністерства транспорту Словаччини, перш ніж підтвердити своє остаточне рішення.

Словацькі далекобійники погрожують заблокувати пункт пропуску "Ужгород-Вишнє Нємецьке" на кордоні з  Україною з п'ятниці, 1 грудня.  Вони вимагають вжито заходів щодо обмеження конкуренції з боку українських перевізників, сказав глава асоціації далекобійників країни UNAS Станіслав Скала, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що словацька акція призведе до закриття пункту пропуску "Ужгород-Вишнє Нємецьке",  єдиного на кордоні, відкритого для великовантажних автомобілів.

Глава UNAS заявив, що далекобійники чекатимуть реакції міністерства транспорту  Словаччини до четверга, перш ніж ухвалити остаточне рішення.

Він заявив, що 4 грудня в Брюсселі відбудеться зустріч міністрів транспорту європейських країн, але він не покладає великих надій на неї.

"Схоже, що ні українська сторона, ні Європейська комісія не хочуть відступати", - сказав він.

Нагадаємо

6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

Страйкарі обіцяли пропускати певні види товарів на кордоні. Йдеться про гуманітарку й інші небезпечні вантажі, наприклад, паливо. Втім, відповідні особи фіксують порушення обіцянки, оскільки вищезгадані машини й надалі стоять в загальній черзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща пропонує Україні рішення для припинення страйку перевізників на кордоні

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Підтримка України "екзистенційної важливості" для Європи - Шольц

     • 26680 переглядiв