slovachchyna-hotova-pidtrymaty-vidkryttia-perehovoriv-z-ukrainoiu-pro-chlenstvo-u-yes

Словаччина готова підтримати відкриття переговорів з Україною про членство у ЄС

 • 43794 переглядiв

Словаччина готова підтримати переговори про членство України в ЄС, заявив міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар напередодні саміту ЄС

Словаччина готова підтримати відкриття переговорів з Україною про членство у Європейському Союзі, що буде обговорюватися на саміті ЄС пізніше цього тижня. Про це повідомив голова МЗС Словаччини Юрай Бланар за підсумками засідання Ради ЄС із закордонних справ 11 грудня, пише УНН.

Після оцінки реформаторських зусиль у Києві ми готові підтримати відкриття переговорів про вступ, які стануть змістом майбутньої Європейської ради. Але у нашого східного сусіда ще попереду довгий і тернистий шлях, щоб всі необхідні заходи були не лише ухвалені, але й імлементовані та дотримані

- сказав Бланар, заяву якого цитує МЗС Словаччини.

Голова словацької дипломатії, як вказано, додав, що "необхідно більше зосередитися на пошуку мирних рішень та зайнятися відновленням України, що має наблизити країну до членства у Союзі".

Він також висловився з приводу військової підтримки України з боку Словаччини.

"Я повторив, що ми не надаватимемо військової підтримки на урядовому рівні, але продовжимо допомагати Україні гуманітарно, включаючи розмінування та підготовку до зими енергетичної інфраструктури, де ми вже зробили конкретні кроки", - заявив очільник словацької дипломатії.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан днями виступив з вимогою, аби на саміті ЄС у грудні не ухвалювали жодних рішень щодо початку переговорів з Україною про членство та змін до бюджету, які включають 50 мільярдів євро на економічну підтримку України.

Орбан, який підтримував зв'язки з москвою навіть попри те, що ЄС запровадив санкції проти рф через її війну в Україні, як зазначає Reuters, розходиться у позиції з Єврокомісією.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі