ukenru
slovachchina-vvodit-lokdaun-dlya-nescheplenikh

Словаччина вводить локдаун для нещеплених

 • 34817 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Уряд Словаччини запроваджує так званий карантин для невакцинованих, оголосив у четвер прем’єр-міністр країни Едуард Хегер після засідання уряду, пише УНН.

Деталі

За його словами, нові COVID-правила передбачають значне посилення обмежень для нещеплених у "червоних", "бордових" та "чорних" зонах за поширенням коронавірусу, тобто наразі в усіх районах.

Він розповів, що, згідно з новими правилами, масові заходи будуть лише для щеплених. Нещеплені зможуть піти у магазини з товарами першої необхідності, але не зможуть відвідувати торгові центри чи ресторани.

Прем’єр-міністр Словаччини пояснив, що нові правила вводять з понеділка, 22 листопада, для стабілізації критичної ситуації в лікарнях. Хегер підкреслив, що це - тимчасове рішення, і він очікує, що це займе три тижні.

Згодом наступним кроком може бути послаблення заходів щодо щеплених.

Статус повністю вакцинованих і тих, хто протягом 180 днів подолали COVID-19, планують зрівняти.

"Ці дві групи людей матимуть більше переваг. Їх не потрібно перевіряти на роботу двічі на тиждень, вони можуть вільно ходити до магазинів, не лише з предметами першої необхідності, а й до торговельних центрів", - сказав прем'єр країни після засідання уряду.

Хегер вважає, що вакцинація — єдиний вихід із пандемії. Він закликав громадян зробити щеплення.

За його словами, тиск на лікарні величезний, не вистачає апаратів вентиляції легенів і місць у реанімації. "Проблема в лікарнях зайшла настільки далеко, що сьогодні є ризик того, що медична допомога не буде надаватися не лише хворим на коронавірус", а й іншим пацієнтам, до прикладу, з запланованими операціями, сказав Хегер.

Доповнення

Згідно з урядовими даними, у Словаччині з майже 5,5-мільйонним населенням 2 430 137 вакцинованих осіб другою дозою і 2 556 886 - першою дозою.

Українські Національні Новини

Новини Світу