ukenru
skhidgzk-shtuchno-zatrimuyut-litsenziyu-minenergo-zvernulos-do-litsenziata

"СхідГЗК" штучно затримують ліцензію – Міненерго звернулось до ліцензіата

 • 10770 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Державна інспекція ядерного регулювання України штучно створює перепони, щоб не видавати ліцензію на провадження діяльності із переробки уранових руд ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". Про це повідомили у Міненерго, передає УНН.

У відомстві зазначили, що ліцензійна комісія Держатомрегулювання, яка розглядала питання продовження терміну дії ліцензії для "СхідГЗК", не запрошувала представників міністерства на своє засідання, і про жодні перепони не повідомляла.

"Лише 15 червня Держатомрегулювання поінформувало міністерство про те, що ліцензія "СхідГЗК" не буде продовжена, оскільки у керівника підприємства відсутній допуск до особливих робіт першої категорії", - зазначили у міністерстві.

Сьогодні, 16 червня, Міністерство енергетики призначило т.в.о. директора ДП "СхідГЗК" Віктора Пухальського, який має відповідний допуск.

"А отже, підстав для невидачі ліцензії підприємству зараз немає", - наголошують у міністерстві.

Міненерго закликає інспекцію якомога швидше переглянути своє рішення на користь "СхідГЗК".

"Закликаємо державну інспекцію ядерного регулювання України виконати свої обов’язки відповідно до повноважень, визначених законодавством, і вирішити питання продовження ліцензії на провадження діяльності із переробки уранових руд ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", - резюмували у Міненерго.

Довідка УНН: "СхідГЗК" - єдине в Україні підприємство, що забезпечує видобуток природного урану і виробництво його оксидного концентрату для подальшого використання атомними електростанціями.

Українські Національні Новини

Економіка