ukenru
skhemu-shakhraystva-z-vikoristannyam-kriptovalyuti-likviduvali-v-kiyevi

Схему шахрайства з використанням криптовалюти ліквідували в Києві

 • 8484 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. В столиці правоохоронці ліквідували міжнародну схему шахрайства та легалізації грошових коштів з використанням криптовалют. Про це УНН повідомили у прес-службі ДФСУ.

В рамках розслідування кримінального провадження було встановлено групу осіб, які, шляхом обману та зловживання довірою, заволодівали чужими грошовими коштами в особливо великих розмірах, а також здійснювали легалізацію грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, під виглядом переведення різних криптовалют в готівку.

Учасники угруповання проводили вербування матеріально незабезпечених жителів Полтавської області та відправляли їх на роботу до Москви, де останні проживали в раніше знятому приміщенні та приймали вказівки від зловмисників щодо прийому готівки та розповсюдження біткоінів по території РФ, перевезення готівки замовникам. Таким чином вони здійснювали легалізацію різних криптовалют шляхом переводу в долари США або російські рублі. У подальшому отримані від зазначеної діяльності відсотки перенаправлялись в м. Полтаву, де кошти розподілялися між членами угруповання.

За результатами проведених обшуків було вилучено понад 14,2 млн. грн. у національній та іноземній валюті, комп'ютерну техніку, банківські картки, а також пістолет Stalker без документів.

Тривають слідчі дії.

Як повідомляв УНН, заступника начальника управління поліції Хмельниччини судитимуть за шахрайство.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП