ukenru
sinu-vidomogo-narkobarona-el-chapo-zagrozhuye-ekstraditsiya-do-ssha

Сину відомого наркобарона "Ель Чапо" загрожує екстрадиція до США

 • 844479 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. США звернулися до уряду Мексики з проханням екстрадувати Овідіо Гусмана, 32 років, який є сином ув'язненого наркобарона Хоакіна “Ель Чапо” Гусмана, для висунення кримінальних обвинувачень в американському суді. Про це в понеділок повідомив офіційний представник уряду Мексики, якого цитують західні ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Як пише видання DW, у США молодшого Гусмана звинувачують у змові з метою перевезення в країну кокаїну, метамфетаміну та марихуани. Також він нібито є замовником вбивств багатьох інформаторів, торговців наркотиками, а також співачки, яка відмовилась виступати на його весіллі.

Доповнення

Гусмана-молодшого мексиканські правоохоронці заарештовували двічі. Востаннє в січні 2023 року після перестрілки в Кульякані в штаті Сіналоа, де базується картель. До цього його заарештували у 2019 році, але швидко звільнили, коли його картель розпочав тотальну війну у відповідь на його арешт.

Батько Гусмана, "Ель Чапо", уже відбуває довічне ув'язнення після того, як його екстрадували до США в 2017 році. Його засудили за перевезення в країну сотень тонн наркотиків протягом 25 років. Також суд США засудив дружину мексиканського наркобарона "Ель Чапо" до трьох років в'язниці після того, як вона визнала себе винною у допомозі наркокартелю Сіналоа. 

Українські Національні Новини

Новини Світу