ukenru
sinoptik-rozpovila-yakoyu-bude-pogoda-v-zhovtni

Синоптик розповіла, якою буде погода в жовтні

 • 17505 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Погода в жовтні в Україні буде характеризуватися більш високими показниками температур на Західній Україні і низькими - на сході країни, причому велика територія країни буде відчувати брак опадів. Про це повідомила завідувачка відділу кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Вазіра Мартазінова на прес-конференції, передав кореспондент УНН.

"По західним регіонам ми очікуємо температуру від 8 до 10 градусів, тут (у Києві - ред.) - від 7 до 9 градусів, на сході - від 5 до 7 градусів. Похолодання йтиме з північного сходу, з північних регіонів, тому всі осередки будуть давати похолодання найбільше в північно-східних областях", - зазначила кліматолог.

За її словами, в жовтні розподіл температури: нижчі в північно-східних регіонах на 1-1,5 градуса нижче норми. На решті території лівобережної України температура повітря збережеться в межах норми, далі - на правому березі - на 1-2 градуси вище норми. У західних областях - у Львівській області та, особливо, в Закарпатті буде найтепліше - на 2-3 градуси вище норми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик попередила про інтенсивні опади до кінця року

При цьому вона додала, що значна частина землі України - східні і північні області, південний схід - буде відчувати брак опадів, тоді як Одеська, Миколаївська, Херсонська, Закарпатська і Чернівецька області будуть страждати від надмірних опадів.

"На більшій території України ми очікуємо опади нижче норми - нижче 8-9% середніх багаторічних значень. Тобто дефіцит опадів", - уточнила В. Мартазінова.

Нагадаємо, на початку жовтня в Україні пройдуть невеликі дощі, денна температура прогріється до 18-22 градусів. Про це повідомила заступник начальника відділу метеорологічних прогнозів Українського Гідрометцентру Наталія Голеня.

Українські Національні Новини

Суспільство