shveytsariya-vidkhilila-zapit-na-prodazh-tankiv-leopard-1-dlya-ukrayini

Швейцарія відхилила запит на продаж танків Leopard 1 для України

 • 2108936 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Федеральна рада Швейцарії відхилила запит швейцарського концерну на продаж Україні 96 танків Leopard, через порушення політики нейтралітету держави. Про це йдеться в пресрелізі Федеральної Ради уряду Швейцарії, пише УНН.

Цитата

«Оскільки це суперечить чинному законодавству, 28 червня 2023 року Федеральна Рада відхилила заявку компанії Ruag AG на продаж 96 бойових танків Leopard 1 A5 для використання в Україні. Це рішення надало пріоритет аспектам політики нейтралітету Швейцарії та її надійності як правової держави", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Федеральна рада дійшла висновку, що продаж цих 96 танків не є можливим на підставі чинного законодавства.

Зокрема, такий продаж суперечив би законодавству та спричинив би коригування політики нейтралітету Швейцарії, заявили в уряді.

Доповнення

Ruag просила дозволу продати Україні старі танки, які компанія купила в Італії в 2016 році і не використовувала.

2 червня законопроєкт, що дозволяє третім країнам передавати Україні зброю швейцарського виробництва, відхилили в парламенті у Швейцарії.

Після чого президент України Володимир Зеленський закликав країну дозволити реекспорт зброї в Україну, заявивши, що цей крок матиме життєво важливе значення для боротьби з російським вторгненням.

Додамо

Швейцарія є нейтральною країною з 1815 року, і її правова база гарантує, що вона прямо або побічно не надсилатиме зброю воюючим державам.

Відтоді, як росія почала війну з Україною, країна зіткнулася зі зростаючим тиском з боку своїх європейських сусідів, які вимагають дозволити реекспорт зброї в Україну.

Однак Швейцарія порушила свій статус-кво нейтралітету невдовзі після початку війни, схваливши санкції Європейського Союзу в березні 2022 року.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Президент Польщі прибув до Києва з неоголошеним візитом

     • 568122 переглядiв

    Рада звернулась до учасників Саміту НАТО у Вільнюсі

     • 710458 переглядiв