ukenru
shvetsiya-zvilnila-z-pid-varti-pidozryuvanogo-u-shpigunstvi-na-korist-rf

Швеція звільнила з-під варти підозрюваного у шпигунстві на користь РФ

 • 10062 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. У Швеції чоловіка, підозрюваного у шпигунстві на користь Росії, звільнили з-під варти. Про це йдеться в оприлюдненій шведською прокуратурою заяві прокурора Матс Юнгквіст, який керує розслідуванням, передає УНН

"...підозрюваний не може, перебуваючи на свободі, перешкодити розслідуванню. Оскільки інших підстав для арешту немає, я повинен скасувати його, відповідно до чинного законодавства,", - зазначив Юнгквіст.

У п'ятницю Юнгквіст заявив, що не надасть більше коментарів, тому що справа "чутлива", пише AP.

Як зазначається, йдеться про 45-річного чоловіка, який був заарештований 26 лютого шведською службою державної безпеки SAPO під час зустрічі з російським офіцером розвідки, який працював у посольстві Росії в Стокгольмі під дипломатичним прикриттям. SAPO повідомила, що російський офіцер завербував підозрюваного, і що злочинна діяльність продовжувалася принаймні з 2017 року. Йому не висували обвинувачень.

У березні російського посла викликали в МЗС Швеції і зажадали від нього, щоб один з дипломатів, якого Стокгольм вважає співробітником спецслужб, добровільно покинув країну.

Українські Національні Новини

Новини Світу