shtovkhnuv-zhinku-na-cholovika-u-krisli-kolisnomu-yak-u-ttsk-vidreahuvaly-na-cherhovyi-skandal-na-odeshchyni

Штовхнув жінку на чоловіка у кріслі колісному? Як у ТЦК відреагували на черговий скандал на Одещині

 • 32634 переглядiв

На відео зафіксовано конфлікт між представниками ТЦК та цивільними особами, які вимагали звільнити родича, затриманого за порушення правил військового обліку. На кадрах видно, що чоловік у військовій формі штовхає одну з жінок на чоловіка у кріслі колісному, внаслідок чого, обоє впали на землю. У ТЦК дали роз'яснення.

У мережі з'явилося відео, на якому видно, як дві жінки та чоловік у візку в Одеській області вимагають відпустити свого родича, затриманого за порушення військового обліку. На кадрах також зафіксовано, як чоловік у військовій формі штовхає одну з жінок на чоловіка у кріслі колісному, внаслідок чого, обоє впали на землю. У Білгород-Дністровському районному ТЦК та СП відреагували на відео та дії співробітників, пише УНН.

"11.07.2024 року близько 18.00 години до Білгород-Дністровського РТЦК та СП прибула група цивільних осіб (5 жінок та чоловік у інвалідному візку) з вимогами відпустити їх родича, який був доставлений до Білгород-Дністровського РТЦК та СП представниками Національної поліції України за порушення правил військового обліку, а саме: громадянин знаходився у розшуку у зв'язку з неприбуттям по повістці", - йдеться в офіціному поясненні Білгород-Дністровського районного ТЦК та СП.

Вони зазначають, що о 19:00 родичі громадянини почали вимагати від охорони Білгород-Дністровського РТЦК та СП допустити їх на територію центру та викликати керівництво. Однак військовослужбовці денного наряду відмовили їм у доступі, звертаючись до Інструкції, що визначає порядок перепускного режиму.

"На відмову про допуск на територію, жінки почали вимагати відпустити їх родича мотивуючи незаконним затриманням вищезазначеного громадянина. При цьому постійно провокували військовослужбовців роти охорони на протиправні дії відносно себе, ображали їх", - додали у ТЦК.

Також стало відомо, що після розмови начальника Білгород-Дністровського РТЦК та СП з родичами громадянина, останньому було вручено повістку із зазначенням іншої дати прибуття до РТЦК та СП.

"Щодо експресивної поведінки військовослужбовця роти охорони Білгород-Дністровського РТЦК та СП, яка зафіксована на камеру, повідомляємо, що наразі переважна кількість особового складу РТЦК та СП – це військовослужбовці, переведені з бойових підрозділів за станом здоров’я внаслідок важких поранень, та які часто знаходяться в процесі реабілітації та адаптації до несення служби в тилових підрозділах Збройних Сил України", - додали в ТЦК.

Нагадаємо

Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, прокоментував конфлікти між представниками ТЦК та військовозобов'язаними, зазначивши, що звернення часто вириваються з контексту.

Ірина Колеснік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі