ukenru
shtam-omikron-zdatniy-zarazhati-vaktsinovanikh-golova-vooz

Штам "Омікрон" здатний заражати вакцинованих - голова ВООЗ

 • 12546 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Штамом "Омікрон" можуть заразитися вакциновані і люди, які вже перехворіли коронавірусом. Про це заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус, передає УНН  з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ймовірність того, що вакциновані або одужалі після COVID-19 можуть заразитися або повторно інфікуватися, більш висока", - сказав він.

За словами Гебрейесуса, "переконливі докази" вказують на те, що "омікрон" поширюється значно швидше, ніж "дельта".

Підходи до лікування коронавірусу

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що вакцинація не може забезпечити гарантовану перемогу над коронавірусною інфекцією, яка продовжує набирати обертів.

З цієї причини у світі активно досліджують нові підходи до лікування коронавірусної інфекції. І поки що в інших країнах розробляють різні препарати, у тому числі назальні спреї від коронавірусу, ізраїльські вчені (69 дослідників, серед яких 2 Нобелівські лауреати) спільно з вітчизняною компанією “Стерісент Ізраїль Україна “Інститут комплексних систем безпеки” – науково-дослідне підприємство з розробки інноваційних препаратів, розробили найновіший засіб, який допомагає в лікуванні та профілактиці всіх штамів Covid-19.

За словами розробників, медичні вироби Протипатогенний засіб Sterisent "Санція+Антиковід" та Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Для дихальних шляхів", які вже доступні в аптеках та на сайті виробника http://sterisent.info/, вже отримали сертифікацію класу II.

За словами ізраїльських розробників, ці медичні вироби швидко знешкоджують збудники коронавірусу, які потрапили в організм людини на ранній стадії захворювання, а також можуть застосовуватися для лікування всіх форм тяжкості COVID-19. Відповідно до сертифікаційних документів, можуть використовуватися разом з кисневими концентраторами та апаратами ШВЛ.

Під час досліджень та сертифікації українські інститути Академії медичних наук України своїми дослідженнями підтвердили — Sterisent “Санація+” має високу ефективність у лікуванні пацієнтів, у яких діагностували коронавірус.

За словами директора компанії Анастасії Калініної, ці засоби можуть застосовуватись і як профілактика вірусу. Крім того, вони дозволені для дітей, додала вона.

Цитата

“Наші медичні вироби можуть застосовуватися не лише для лікування, а й як профілактика від захворювання на коронавірус. Батьки можуть захищати від коронавірусу не лише себе, а й своїх дітей. Разом із командою ми за допомогою одного з перевізників вирішили зробити безкоштовну доставку до дверей замовника. Це не лише зручно, а й швидко. Більше того, ми настільки впевнені в ефективності наших медвиробів, що готові повернути гроші у разі, якщо вони не нададуть належної допомоги”, - наголосила Анастасія Калініна.

Українські Національні Новини

Здоров'я