sholts-viyna-rosiyi-ta-ukrayini-ne-povinna-pererosti-u-viynu-rosiyi-ta-nato

Шольц: війна росії та України не повинна перерости у війну росії та НАТО

 • 946628 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні додаткову військову підтримку, але, як і раніше, неохоче коментує постачання бойових танків "Леопард". Про це УНН пише посилаючись на DW.

Цитата

"Ми поставили багато зброї, яка дуже важлива", - сказав він пресі і підкреслив, що військова підтримка України продовжуватиметься "стільки, скільки це необхідно".

На запитання, чи його уряд відправить бойові танки "Леопард" німецького виробництва в Україну, Шольц дав обережну відповідь.

"Українці можуть розраховувати на нашу підтримку в цій мужній боротьбі, але також ясно, що ми уникнемо перетворення цієї війни на війну між росією та НАТО", - сказав канцлер.

"Ми зробили свій внесок у те, щоб не було ескалації конфлікту, бо це мало б катастрофічні наслідки для всього світу. Це призвело б, наприклад, до війни між росією та країнами НАТО, якої не буде, а ми запобігатимемо цьому всіма нашими зусиллями. До цього часу нам це вдавалося, і ми продовжимо це робити", - додав він.

"Йдеться про підтримку України, йдеться про серйозне обговорення для прийняття рішень, які необхідно ухвалити, і це не повинно бути змагання щоб побачити, хто відправить більше зброї", - додав він.

Шольц ще раз наголосив, що Німеччина не діятиме в односторонньому порядку і тісно координуватиме свої дії зі США та іншими партнерами з військової підтримки України.

Незважаючи на неодноразові заклики західних партнерів, уряд Німеччини довго не не наважувався поставити в Україну бойові танки Leopard 2.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Україна переможе росію, як Давид Голіафа" – Буданов

     • 1229429 переглядiв

    Українське посвідчення водія можна буде обміняти в Туреччині

     • 1343923 переглядiв

    Саакашвілі за крок від поліорганної недостатності - лікар

     • 1337526 переглядiв