sholts-ne-stav-rozpovidaty-pro-zustrich-z-orbanom-ale-perekonanyi-shcho-budapesht-maie-zniaty-veto-na-perehovory-pro-vstup-ukrainy

Шольц не став розповідати про зустріч з Орбаном, але переконаний, що Будапешт має зняти вето на переговори про вступ України

 • 41658 переглядiв

Канцлер Олаф Шольц відмовився розголошувати деталі свого сніданку з прем'єр-міністром Віктором Орбаном

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився повідомити, як пройшов сніданок із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та іншими лідерами, заявивши, що ці переговори мають залишатися конфіденційними. Тим не менш Шольц підкреслив своє переконання, що Орбан має відмовитися від вето на початок переговорів про вступ України до ЄС, пише УНН з посиланням на Politico.

Деталі

Як зазначає The Guardian, Шольц сказав, що він "абсолютно впевнений", що розширення є "необхідною дискусією тут, у Європі".

"Для нас важливо, щоб ми зараз встановили курс, який просуватиме процес вступу тут, у Європі, та щоб це також було підтримано країнами", - сказав канцлер, додавши, що це також стосується переговорів з Молдовою та країнами Західних Балкан.

"Ми повинні досягти прогресу в процесах вступу, які у нас є. (...) Це рішення Європейського Союзу, що ми готові до обговорення розширення із західнобалканськими державами, обговорення з Молдовою, Україною та Грузією", - цитує Шольца The Guardian.

Переходячи до не менш складних переговорів щодо бюджету ЄС, Шольц, який щойно уклав бюджетну угоду в Німеччині в середу після тижнів складних переговорів, пожартував, що "я знаю свій шлях" у переговорах щодо бюджету. За його словами, ЄС повинен економити гроші і не може ухвалювати рішення про "дуже великі додаткові витрати", але повинен забезпечити оборонну допомогу Україні.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не виявив жодних ознак готовності йти на компроміс у питанні щодо вступу України до ЄС, прибувши на саміт у четвер вранці.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі