ukenru
sholts-mirni-peregovori-z-rf-privyazani-do-vivedennya-rosiyskikh-viysk

Шольц: мирні переговори з рф прив'язані до виведення російських військ

 • 1056522 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Мирні переговори з рф прив'язані до виведення російських військ, і без України мирних переговорів не буде. Про це заявив федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, якого цитує Die Welt з пресконференції з президентом Бразилії Луїзом Інасіо Лулою да Сілвою, пише УНН.

Деталі

За словами федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца, за спинами українців не може бути миру. Ось чому мирні переговори завжди прив'язані до умови виведення росією своїх військ, заявив Шольц.

З його слів, є чітка спільна позиція з Лулою: «Ми обидва засуджуємо російське вторгнення».

При цьому сам президент Бразилії запропонував посередництво між Києвом та москвою із залученням до ініціативи лідера Китаю Сі Цзіньпіна, пише DW.

За словами Лули да Сілви, є необхідність створити групу країн, які є достатньо сильними і поважними, щоб сісти за стіл переговорів з обома сторонами війни в Україні. Лула зазначив, що уже обговорив це з канцлером ФРН та президентом Франції Еммануелем Макроном. У березні новий президент Бразилії планує відвідати Китай.

Бразильський президент заявив також, що його країна не постачатиме Україні снаряди для зенітних самохідних установок Gepard, переданих Німеччиною. Про такі поставки просив бразильське керівництво канцлер Німеччини Шольц, який відвідав Бразилію з офіційним візитом.

Да Сілва також ухилився від прямого засудження агресії рф проти України, відзначає DW. Бразильський лідер лише висловив думку, що москва "зробила класичну помилку", напавши на територію іншої країни і тим самим вчинила "неправильно". Він зазначив, що справжні причини конфлікту здаються йому не такими очевидними.

Доповнення

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що для того, щоб війна в Україні закінчилася, росія повинна програти.

Українські Національні Новини

Політика