sholts-kitayu-ne-postachayte-zbroyi-rosiyi-agresoru

Шольц - Китаю: "Не постачайте зброї росії-агресору"

 • 985152 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц розкритикував Китай у зв’язку з війною рф проти України, закликав Пекін не постачати зброї росії і вплинути на москву, щоб та вивела війська з сусідньої країни, пише УНН з посиланням на Handelsblatt.

Цитата

«Використовуйте свій вплив у москві, щоб спонукати до виведення російських військ! І не постачайте зброю росії-агресору!», - сказав Шольц у четвер у своїй заяві в Бундестазі через рік після своєї переломної промови невдовзі після початку війни.

Деталі

Шольц високо оцінив той факт, що лідер Китаю Сі Цзіньпін «недвозначно виступив проти будь-якої загрози ядерної зброї або навіть її використання у війні росії проти України». З його слів, це сприяло деескалації. Добре, що Китай нещодавно повторив чіткий меседж проти використання ядерної зброї у своєму плані з 12 пунктів, відзначив політик. Однак він назвав «розчаруванням» те, що Пекін більше не був готовий на останній зустрічі міністрів фінансів G20 в Індії підтвердити консенсус, досягнутий на саміті G20 на Балі минулого року: "чітке засудження нападу росії".

У своєму урядовому посланні з приводу війни в Україні канцлер Олаф Шольц, як повідомляє tagesschau, ще раз наголосив на важливості справжнього миру в Україні. За словами Шольца, припинення вогню на умовах росії було б рівносильно продиктованому миру, а не вибору.

Шольц запевнив Україну в подальшій допомозі: "Більшість громадян хотіли б, щоб ми продовжували підтримувати Україну. Так само, як ми робимо з початку війни. Рішуче, виважено, тісно скоординовано з нашими друзями та партнерами. І я кажу: так і залишиться". Окрім того, з його слів, мир був би неможливий, якби Україна перестала захищатися. "Наше ніколи знову" означає, що путінський імперіалізм не має перемогти", - сказав Шольц.

Канцлер Німеччини також був вдячний за одностайну підтримку в лавах Бундестагу, зокрема з боку опозиції. Він особисто подякував голові ХДС Фрідріху Мерцу.

Доповнення

На міністерській зустрічі країн G20 міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала росію припинити агресивну війну проти України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шольц - Китаю: "Не постачайте зброї росії-агресору"

     • 985152 переглядiв

    Євробачення-2023: назвали дату початку продажу квитків

     • 1253477 переглядiв

    Голова МЗС Німеччини - лаврову: "Зупиніть цю війну"

     • 2196617 переглядiв