shmyhal-obhovoryv-konfiskatsiiu-zamorozhenykh-aktyviv-rf-na-koryst-ukrainy-z-mizhnarodnymy-ekspertamy

Шмигаль обговорив конфіскацію заморожених активів рф на користь України з міжнародними експертами

 • 54166 переглядiв

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з експертами конфіскацію заморожених російських активів для фінансування потреб України у відновленні, які Світовий банк оцінює в 486 мільярдів доларів, включаючи суверенні активи, активи олігархів і спеціальний податок на російські ресурси після перемоги.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив конфіскацію заморожених активів рф зі Старшим директором Євразійського центру Атлантичної Ради Джоном Гербстом і Старшим науковим співробітником при Інституті Гувера Стенфордського університету Філіпом Зеліковим. Про це пише УНН з посиланням на заяву прем'єра на його каналі в Telegram.

Деталі 

Під час зустрічі український прем'єр-міністр подякував експертам за адвокацію теми конфіскації серед міжнародних партнерів.

За його словами, сьогодні потреби України у відновлення згідно з оцінкою Світового банку складають 486 млрд доларів.

Шмигаль щодо доступу до заморожених активів рф: "Маємо чіткий план дій та перші результати"07.03.24, 13:38

Обговорили практичні кроки реалізації нашої мети. Зокрема, економічні, політичні та юридичні підґрунтя для конфіскації, як суверенних активів росії, так і російських олігархів, а також ідею впровадження після перемоги спеціального податку на російські ресурси, такі як нафта, газ та інші

- розповів Шмигаль. 

Нагадаємо

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель запропонував використовувати надходження від заморожених російських активів у Європі, які оцінюються приблизно в 3 мільярди євро на рік, для підтримки боротьби України з росією через Європейський фонд миру та бюджет ЄС.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ВР спростила закупівлю інноваційних препаратів

     • 23920 переглядiв

    Ворожий удар по Миколаєву: є загиблий та четверо поранених

     • 24212 переглядiв

    Ціна золота встановила п'ятий рекорд за березень

     • 23330 переглядiв