ukenru
shmigal-rozpoviv-na-scho-pidut-groshi-vid-mvf

Шмигаль розповів, на що підуть гроші від МВФ

 • 13418 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що 2,1 млрд доларів, які Україна отримає першим траншем за новою програмою МВФ, підуть на фінансування зарплат лікарям, рятувальникам, вчителям, а також будівництво шкіл, лікарень та доріг. Про це він сказав під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

“Вночі традиційно вже в Вашингтоні відбулося засідання Ради МВФ, на якій було прийняте рішення, і вже в найближчі дні ми отримаємо перший транш за програмою Stand-by обсягом 2,1 млрд доларів. Це навіть трохи більше, ніж ми очікували. Я вже казав, що чим більше коштів ми отримаємо на початку - тим краще для економіки України. Можна сказати, що вперше Україні вдалось добитись, аби гроші МВФ повністю пішли в бюджет країни. Це означає, що кошти не осядуть десь на рахунках банків, а фактично підуть на фінансування зарплат лікарям, рятувальникам, вчителям, будівництво шкіл, лікарень, доріг. На підтримку і розвиток вітчизняного бізнесу, на забезпечення стабільності бюджету і соціальної сфери”, - сказав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) ухвалила надання Україні 5 млрд доларів на 18 місяців в рамках угоди Stand-by.

Українські Національні Новини

Економіка