ukenru
shefchovich-pislya-rozmovi-z-groysmanom-pidtverdiv-plani-gazovikh-peregovoriv-z-rf

Шефчович після розмови з Гройсманом підтвердив плани газових переговорів з РФ

 • 7899 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Заступник голови Єврокомісії у справах Енергетичного союзу Марош Шефчович після розмови з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом заявив, що збирається головувати у наступному раунді тристоронніх газових переговорів з Україною і РФ у найближчі тижні. Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter у середу, передає УНН.

"Я збираюся головувати у наступному раунді тристоронніх газових переговорів у найближчі тижні. Тому після недавніх виборів в Україні я звернувся до Прем'єр-міністра Гройсмана і вітаю рішучість країни продовжувати брати у цьому участь. Зараз звертаюся і до Росії теж", - заявив він.

На початку квітня у ЄК зазначали, що тристоронні переговори щодо газу між ЄС, Україною та РФ можуть відбутися у травні, однак, точна дата ще не підтверджена.

Згодом Шефчович заявив, що ЄК вже зверталась до України щодо відновлення переговорів про транзит газу у тристоронньому форматі, але не отримала відповідь. Наступні переговори щодо газу між Україною, Росією і ЄС планувалося провести після закінчення виборів Президента України.

Перед цим тристоронні переговори за участю представників України, Росії та ЄК про транзит російського газу через територію України після 2019 року відбулися 21 січня.

Українські Національні Новини

Політика