shchob-ne-bulo-spokusy-shchos-vidshchepnuty-kerivnyk-derzhavnoho-operatora-tylu-rozpoviv-yak-pidbyraie-liudei-yaki-provodytymut-zakupivli-na-miliardy

Щоб не було спокуси щось відщипнути: керівник "Державного оператора тилу" розповів, як підбирає людей, які проводитимуть закупівлі на мільярди

 • 35787 переглядiв

Арсен Жумаділов, керівник Державного оператора матеріально-технічного забезпечення, детально описав суворі критерії відбору персоналу для підприємства з метою протидії корупції та забезпечення етичних практик закупівель. Під його керівництвом прозорість закупівель військового продовольства, включно з оприлюдненням цін, є пріоритетом.

Очільник ДП "Державний оператор тилу" Арсен Жумаділов розповів про те, якою є його кадрова політика та якими чином відбувається підбір кадрів до новоствореного підприємства, передає УНН.

Ми маємо змінити систему докорінно і це, в тому числі, означає, що ті люди, які працюють у наново побудованих процесах вони і в сенсі професійному, і в сенсі етичному, є такими на яких ми в цілому, як суспільство, повинні покластися. Для того, щоб це забезпечити у нас є ретельна процедура відбору співробітників. Всі вони проходять 5 рівнів відбору, де зокрема є і комплаєнс-перевірка – тобто перевірка, яке є майно у людей, чи можуть вони підтвердити як вони його набули. Вони виконують тестові завдання, вони проходять співбесіди 

- розповів Жумаділов в ефірі телемарафону.

Деталі

Він наголосив, що перевірка спрямована те, щоб бути впевненими, що та чи інша людина здатна професійно та якісно здійснювати закупівлі на сотні мільйонів, мільярди гривень і не мати спокуси "щось від цього відщипнути".

За словами Жумаділова, члени його команди знайомляться з найкращими антикорупційними стандартами, повинні розуміти, що таке конфлікт інтересів та як це питання врегульовується, яка політика щодо подарунків, як спілкуватися з постачальниками, а як ні.

"Це навчання проходить регулярно для того, щоб люди які потрапили в нашу агенцію на роботу точно розуміли, що агенція не терпима до корупції", - наголосив керівник "Державного оператора тилу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скалецька: за Жумаділова у "Медичних закупівлях" були чітко відпрацьовані усі процеси

 Нагадаємо

Після свого призначення на посаду керівника "Державного оператора тилу" Жумаділов анонсував зміни у проведення закупівель, зокрема, харчування для військових.

За його словами, Державний оператор тилу розіб'є 407 позицій, які є у каталозі харчування для військових, орієнтовно на 30−35 категорій, за кожною з яких будуть окремі договори та процедури.

"Ціна за одиницю кожного товару буде доступна для суспільства з тим, щоб воно точно розуміло, за якою ціною закуповується яйце, яблуко, картопля, м’ясо тощо", — запевнив Жумаділов.

Крім того, буде окремо закуповуватися товарна і логістична складові. 

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Цьогоріч в Україні закрилось менше компаній, ніж до війни

     • 32956 переглядiв