ukenru
shakhraya-vzyali-pid-aresht-za-prodazh-kvartiri-84-richnoyi-kiyanki

Шахрая взяли під арешт за продаж квартири 84-річної киянки

 • 10293 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Співробітники Київської місцевої прокуратури №2 оголосили підозру зловмиснику, який на підставі підроблених документів незаконно продав квартиру у Києві, що належала 84-річній пенсіонерці. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури міста Києва. 

Згідно із повідомленням, літня жінка звернулася до правоохоронних органів із заявою, що невідома особа від її імені незаконно продала належну їй квартиру по вулиці Лариси Руденко у Києві та привласнила кошти, отримані від продажу, - понад 600 тисяч гривень.

Під час досудового слідства правоохоронцям вдалося встановити особу шахрая. Ним виявився 49-річний житель Київської області, який залучив до шахрайської схеми особу, зовні схожою на потерпілу. Разом зі спільницею зловмисник, використовуючи підроблений паспорт з вклеєною фотографією, отримав у реєстраційних органах правовстановлюючі документи на квартиру пенсіонерки, після чого здійснив її продаж.

У прес-службі зазначили, що наразі правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 (пособництво в підробленні та використання завідомо підробленого документа) КК України.

Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує строк до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що двоє шахраїв підуть під суд за присвоєння квартири померлої киянки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП