ukenru
sered-ukrayintsiv-rizko-pomenshalo-vpevnenikh-u-pravilnomu-napryami-rozvitku-podiy-v-ukrayini

Серед українців різко поменшало впевнених у правильному напрямі розвитку подій в Україні

 • 11231 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Протягом місяця різко скоротилась кількість громадян, які вважають правильним напрям розвитку подій в Україні. Такі дані були отримані під час соціологічного опитування, передає УНН з посиланням на Центр Разумкова.

За даними дослідження, 45% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі (у вересні 2019 року так вважали 57% опитаних), 29% заявили, що події розвиваються в неправильному напрямі (у вересні – 17%).

Також знизилась і кількість оптимістів щодо здатності України подолати труднощі: наразі 34% респондентів дотримуються думки, що Україна здатна подолати існуючі проблеми та труднощі протягом найближчих кількох років, тоді як у вересні таких було 41%, 43,5% вважають, що здатна їх подолати у більш віддаленій перспективі (у вересні – 40%), і 10% – що не здатна їх подолати (у вересні – 6%).

Довідка. Наведені дані були отримані в результаті дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 жовтня 2019 року. Було опитано 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, у серпні 2019 року вперше за роки замірів з 2004 року, половина опитаних українців вирішила, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі.

Українські Національні Новини

Політика