ukenru
senat-ssha-zatverdiv-dzhona-retkliffa-na-posadu-kerivnika-rozvidki

Сенат США затвердив Джона Реткліффа на посаду керівника розвідки

 • 11654 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Республіканець Джон Реткліфф завдяки голосам однопартійців у Сенаті затверджений на посаді директора Національної розвідки США. Дональд Трамп вже висував його кандидатуру на цю посаду минулого року. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Верхня палата Конгресу США - Сенат, затвердила конгресмена-республіканця Джона Реткліффа на посаді директора Національної розвідки США. За його призначення проголосували 49 сенаторів, проти - 44.

Затвердження Реткліффа відбулося завдяки голосам його однопартійців, які мають більшість у Сенаті.

Реткліфф відомий як палкий захисник президента США Дональда Трампа.

Таким чином, Реткліфф стане першим головою Національної розвідки, який не отримав у Сенаті спільної підтримки республіканців і демократів з часів створення цієї посади у США.

Керівник Національної розвідки США відіграє ключову роль у координації роботи всіх американських спецслужб.

Нагадаємо, Трамп минулого року вже висував Реткліффа на посаду директора Національної розвідки, однак той зняв свою кандидатуру та вирішив продовжити працювати в Конгресі. Реткліффу закидали відсутність професійного досвіду та прибріхування у біографії.

Але вже у лютому цього року Трамп знову зупинив свій вибір на кандидатурі Реткліффа, а тимчасовим виконувачем обов'язків став колишній посол США у Німеччині Річард Гренелл.

Українські Національні Новини

Новини Світу