ukenru
senat-ssha-do-14-sichnya-progolosuye-z-initsiativi-schodo-sanktsiy-proti-pivnichnogo-potoku-2-zmi

Сенат США до 14 січня проголосує з ініціативи щодо санкцій проти "Північного потоку-2" - ЗМІ

 • 20891 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Американські сенатори досягли домовленості щодо розгляду запропонованого республіканцем Тедом Крузом законопроекту про санкції щодо газопроводу "Північний потік - 2". Як пише газета The Hill, голосування з ініціативи має відбутися у верхній палаті Конгресу не пізніше 14 січня, передає УНН.

Деталі

Як пише видання, Круз і лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер дійшли відповідної угоди після кількох днів переговорів.

У рамках угоди Круз погодився припинити блокувати затвердження десятків кандидатур на різні посади в адміністрації, намагаючись цим домогтися від виконавчої гілки влади запровадження нових обмежувальних заходів проти "Північного потоку - 2".

В результаті Сенат у ніч на суботу зміг схвалити призначення цілого ряду претендентів на різні посади. Зокрема, як уточнює The Hill, верхня палата Конгресу затвердила кількадесят кандидатур на посади послів США в різних країнах.

Щоб документ пройшов, потрібна підтримка 60 сенаторів. Нові санкції стосуватимуться процедур, пов'язаних з будівництвом газопроводу.

Доповнення

Раніше, сенатор від Республіканської партії США Тед Круз затримав утвердження десятків кандидатів на пости в Держдепартаменті, в тому числі 59 послів, вимагаючи від адміністрації президента Джо Байдена ввести санкції проти газопроводу “Північний потік-2”.

У травні Байден відмовився від санкцій проти "Північного потоку 2", щоб уникнути загострення стосунків зі своїм ключовим союзником – Німеччиною. Крім того, як він пояснив, санкції не зможуть стати на заваді реалізації проекту, оскільки будівництво завершилося.

Раніше повідомлялося, що США та ФРН погодили спільну позицію на тему "Північного потоку 2". У спільній заяві сторін зазначаються основні положення цих домовленостей. Так, вони, зокрема, передбачають, що німецька сторона буде готова вживати заходів у разі, якщо Росія використовуватиме постачання енергоносіїв для тиску на інші країни, або вживатиме агресивних дій проти України.

Українські Національні Новини

Новини Світу