ukenru
sekretar-rnbo-poki-nemaye-neobkhidnosti-u-nadzvichaynikh-zakhodakh-v-ukrayini-cherez-koronavirus

Секретар РНБО: поки немає необхідності у надзвичайних заходах в Україні через коронавірус

 • 15668 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Поки немає необхідності здійснювати надзвичайні заходи в межах України через уханський коронавірус, але у разі необхідності реакція з боку держави буде миттєвою. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", передає УНН.

"Я вважаю поки що недоречним вживати надзвичайні заходи, коли у нас немає навіть натяку на появу цього вірусу всередині країни. Якщо у нас з’явиться ситуація, на яку миттєво потрібно буде реагувати, ми це зробимо моментально. У нас для цього є всі необхідні міри", - сказав Данілов.

Також він додав, що безпосередньо в місті Ухань, звідки і почався спалах коронавірусу, є лабораторія з найвищим рівнем захисту.

"Китайці сьогодні розуміють більше, ніж інші, і вони вживають таких заходів. Вони локалізували повністю всі ці міста і, як відомо, локалізовано 8 таких міст, з яких виїхати неможливо", - зауважив Данілов.

Окрім цього, секретар РНБО наголосив: "У нас ситуація знаходиться під контролем, починаючи з 20 січня, при РНБО України працює цілодобова моніторингова група".

"Ми розуміємо, в якій країні світу, що відбувається з коронавірусом. А наші вчені займаються розробкою власних тест-систем, оскільки китайці дозволили займатись всім бажаючим створенням таких систем. І наша буде представлена вже найближчим часом", - додав він.

Нагадаємо, Данілов заявив, що в Україні запрацює власна система діагностики коронавірусу.

Як повідомляв УНН, кількість загиблих у результаті зараження коронавірусом у Китаї досягла 258 осіб.

Раніше на цьому тижні ВООЗ визнала міжнародною надзвичайною ситуацією поширення коронавірусу нового типу в Китаї.

Українські Національні Новини

Політика