seim-latvii-rozshyryv-pidtrymku-ukrainskykh-bizhentsiv-ta-skhvalyv-peredachu-transportnykh-zasobiv-v-ukrainu

Сейм Латвії розширив підтримку українських біженців та схвалив передачу транспортних засобів в Україну

 • 20101 переглядiв

Сейм Латвії продовжив підтримку українських біженців ще на один рік і схвалив передачу Україні транспортних засобів, у тому числі від державних установ, за погодженням з урядом.

Сейм Латвії схвалив продовження підтримки для українських біженців ще на рік і передачу Україні автівок. Про це повідомляє LSM.lv, передає УНН.

Деталі

Згідно з поправками, ще на рік продовжується первинна допомога мешканцям України, які прибули до Латвії. Йдеться про допомогу з житлом і продовольством.

Крім того, поправки дозволяють передавати Україні рухоме майно, зокрема автомобілі, що перебувають у володінні Сейму чи інших офіційних структур. Для цього знадобиться відповідне рішення Кабінету міністрів.

Додамо

Із середини лютого закон Латвії дозволяє передавати Україні автомобілі, конфісковані у п'яних водіїв. Також самоврядування мають право жертвувати країні, що відбиває напад РФ, фінансові кошти або майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну прибула військова допомога з Латвії: передали боєприпаси та Stinger

Ухвалені ж сьогодні Сеймом в остаточному читанні поправки дозволяють й іншим офіційним структурам безоплатно передавати Україні рухоме майно – для цього в кожному випадку знадобиться відповідне рішення Кабінету міністрів.

Сам же Сейм за новим регулюванням зможе передавати Україні своє майно, ухвалюючи рішення самостійно, на підставі нормативів, що регулюють роботу парламенту.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Джанкої у Криму прогриміли вибухи

     • 23740 переглядiв

    Ізраїльська армія ліквідувала командувача ВМС ХАМАСу

     • 30411 переглядiв