scho-take-antibiotiki-shiroko-spektru-diyi-ta-vidi-preparativ

Що таке антибіотики широко спектру дії та види препаратів

 • 1101796 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Антибіотики широкого спектру дії – клас антибактеріальних препаратів, які мають здатність знищувати або інгібувати зростання широкого діапазону бактерій. Вони ефективні проти різних видів патогенних мікроорганізмів, включаючи грампозитивні, наприклад Staphylococcus aureus та Streptococcus pneumoniae, та грамнегативні, такі як Escherichia coli та Klebsiella pneumoniae, передає УНН.

Вибрати та купити антибіотики широкого спектру дії можна в інтернет-аптеці "Рецептика". Але вони відпускаються лише за рецептом, який виписує лікар.

Коли призначаються препарати

Застосування таких ліків доцільно:

• якщо збудник інфекції невідомий або потрібно розпочати лікування до отримання результатів лабораторних досліджень;

• при підозрі на змішану інфекцію, коли в організмі є різні види бактерій;

• при тяжких інфекціях, що потребують широкого охоплення можливих збудників;

• коли пацієнт страждає на алергію або у нього є непереносимість вузькоспектрових антибіотиків.

У цих випадках антибактеріальні засоби широкого спектру – найбільш безпечний та ефективний варіант лікування, що вважається їхньою основною перевагою.

Види препаратів та показання до застосування

Серед численних засобів, які можна придбати в аптеці Receptika, виділяють:

1. Аугментин – комбінований препарат, який містить амоксицилін (антибіотик класу пеніцилінів) та клавуланову кислоту, здатну запобігати руйнуванню амоксициліну бактеріальними ферментами. Застосовується для лікування інфекцій дихальних та сечових шляхів, шкіри та інших інфекційних захворювань.

2. Цефтріаксон – містить однойменний антибіотик класу цефалоспоринів. Відрізняється широким спектром дії проти грампозитивних та грамнегативних бактерій. Застосовується в лікуванні інфекцій дихальних та сечовивідних шляхів, черевної порожнини, шкіри та інших систем.

3. Левофлоксацин відноситься до класу фторхінолонів. Виявляє таку ж дію, як попередні препарати завдяки високій активності проти різних патогенів.

Важливо пам'ятати, що застосування антибіотиків широкого спектра може призвести до знищення корисних мікроорганізмів.

Внаслідок чого порушується мікробіом та розвивається резистентність бактерій до антибіотиків. Тому, якщо є можливість визначити конкретний збудник інфекції, переважно застосовувати вузькоспектрові препарати, спрямовані на конкретний вид патогену.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Що таке антибіотики широко спектру дії та види препаратів

     • 1101796 переглядiв