scho-stalosya-z-pivnichnimi-potokami-voni-zatonuli-v-op-zapevnyayut-ukrayina-ne-prichetna-do-kazusu-v-baltiyskomu-mori

Що сталося з "Північними потоками"? Вони затонули - в ОП запевняють, Україна не причетна до казусу в Балтійському морі

 • 1155429 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Україна не має стосунку до казусу в Балтійському морі та не має інформації щодо "проукраїнських груп із підриву". На цьому наголосив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, коментуючи інформацію The New York Times про те, що "за вибухами "Північних потоків" стоїть проукраїнське угруповання", передає УНН.

Цитата

"Хоча я люблю колекціонувати цікаві конспірологічні теорії про український уряд, мушу зазначити: Україна не має стосунку до казусу в Балтійському морі та не має інформації щодо «проукраїнських груп із підриву». Що сталося з "Північними потоками"? "Вони затонули", як кажуть у самій рф…", - написав Подоляк у Twitter.

Раніше

The New York Times повідомило, нові розвідувальні дані, з якими ознайомилися офіційні особи США, свідчать про те, що "проукраїнське угрупування" здійснило напад на газопровід "Північний потік" минулого року, що є кроком до встановлення відповідальності за акт саботажу, який на кілька місяців поставив у глухий кут слідчих по обидві сторони Атлантики. 

Доповнення

Після вересневих вибухів на трубопроводах Польща та Україна одразу ж звинуватили росію у закладанні вибухівки.

росія, у свою чергу, звинуватила у проведенні операції Велику Британію.

Минулого місяця журналіст-розслідувач Сеймур Херш опублікував на інформаційній платформі Substack статтю, в якій дійшов висновку, що Сполучені Штати провели операцію за вказівкою Байдена. У своєму виступі Херш послався на висловлену перед вторгненням президентську загрозу "покласти край" "Північному потоку-2" та аналогічні заяви інших високопосадовців.

Через кілька днів після вибуху Данія, Швеція та Німеччина розпочали власне розслідування.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Франція страйкує: демонстранти пройшли маршами по всій країні

     • 986210 переглядiв

    Генсек ООН прибув в Україну

     • 895319 переглядiв

    Ймовірно, "приліт": в окупованому Бердянську "гаряче"

     • 1861279 переглядiв