ukenru
sche-odna-shkolyarka-otruyilasya-nakovtavshis-pigulok-yiyi-gospitalizuvali

Ще одна школярка отруїлася, наковтавшись пігулок: її госпіталізували

 • 16683 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Неповнолітня дівчина у Добропіллі на Донеччині наковталася пігулок і потрапила до лікарні з отруєнням. У поліції розпочали розслідування і кажуть, що дівчина так вирішила пропустити шкільні заняття. Про це УНН повідомили у пресслужбі ГУНП у Донецькій області.

Цитата:

"15-річна дівчина вирішила пропустити шкільні заняття та випила пігулки. Дитину доставили у лікарню, де їй було надано медичну допомогу. Життю школярки нічого не загрожує", - повідомили у поліції.

Деталі

У поліцію про інцидент повідомили з педіатричного відділення місцевої лікарні. Так, до них бригадою “швидкої допомоги” було доставлено неповнолітню дівчину з отруєнням.

У лікарні поліцейські поспілкувались із матір’ю пацієнтки, яка розповіла, що вранці її донька поскаржилася на погане самопочуття. "Дівчина сказала матері, що хотіла пропустити уроки і випила для цього пігулки. Ліки вона взяла в домашній аптечці. Жінка намагалася надати доньці першу допомогу, а потім викликала “швидку”, - додали у поліції.

Дитину було госпіталізовано, їй надано кваліфіковану допомогу. "Зараз стан дівчини стабільний", - вказали правоохоронці.

Поліція перевіряє всі версії події в межах кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст. 15 ч.1 ст. 115 з позначкою “спроба самогубства” Кримінального кодексу України.

Що було раніше 

У ліцеї у Боярці, що неподалік від Києва, 16 лютого дві семикласниці отруїлися препаратом “Дротаверин”, одна дівчинка загинула, інша — госпіталізована.

Пізніше у прокуратурі повідомили, що дві учениці “побачили в одній із соцмереж відео із закликом випити 40 таблеток медичного препарату і вирішили спробувати”, що в результаті і привело до трагедії. Розпочато кримінальне провадження за фактом доведення дівчат до самогубства.

Варто зазначити, наступного ж дня після інціденту стало відомо, що в Умані на Черкащині в школі дві восьмикласниці наковталися пігулок та потрапили до лікарні.

Також днями справу про самогубство 10-річного хлопчика у селі Чайки на Київщині, що сталося наприкінці січня, передали слідчому підрозділу вищого рівня - з ГУ НП у Київській області. Правоохоронці вказують на можливу участь малолітнього потерпілого у соціальних групах суїцидального характеру для підлітків, за правилами яких діти повинні вчинити спробу закінчити життя самогубством.

Доповнення

Уповноважений з прав дитини в Україні Микола Кулеба заявив, що підтримує заборону в Україні соцмереж, в яких немає контролю за шкідливим для дітей контентом, зокрема мережі Tik Tok.

Українські Національні Новини

Суспільство