sbu-zatrymala-ahenta-fsb-yakyi-zbyrav-dani-pro-zsu-na-kharkivshchyni

СБУ затримала агента фсб, який збирав дані про ЗСУ на Харківщині

 • 22096 переглядiв

Співробітники Служби безпеки України затримали на Харківщині агента російської розвідки, який збирав дані про дислокацію та переміщення підрозділів Збройних Сил України.

На Харківщині працівники Служби безпеки України затримали російського розвідника, який збирав дані про дислокацію та переміщення Збройних сил України. Про це заявила пресслужба СБУ, передає УНН.

Деталі 

Співробітники Служби безпеки встановили місцеперебування зловмисника і затримали його під час проведення дорозвідки прикордонної території області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 років за ґратами отримав російський штурмовик, якого взяли в полон під Бахмутом

За даними слідства, російським агентом виявився 41-річний мешканець Вовчанська, який у липні цього року був дистанційно завербований кадровим співробітником фсб.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).Наразі йому обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення

- йдеться в дописі.

Доповнення 

У СБУ додають, що найбільше чоловіка цікавили можливі напрямки руху важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, у тому числі гаубиць та реактивних систем залпового вогню в районі звільненого Вовчанська.

Чоловік випитував інформацію інформацію у своїх знайомих місцевих жителів, або ж самостійно обходив місцевість та шукав сліди танкових гусениць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оголосила підозру окупанту, який катував людей на Миколаївщині

Крім того, російський агент намагався дізнатися про місця базування підрозділів СБУ та Національної поліції поблизу кордону з рф. У разі ворожих "прильотів", зловмисник збирав інформацію про їхні наслідки та "звітував" окупантам.

Нагадаємо 

Кіберфахівці Служби безпеки затримали ще одну інформаторку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари рф по військовій та критичній інфраструктурі Одещини

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Маріуполі вранці знову було гучно - Андрющенко

     • 25300 переглядiв

    Київ засипало снігом, триває прибирання вулиць

     • 47953 переглядiв