sbu-zatrimala-krota-v-zsu-yakiy-shpiguvav-za-ukrayinskimi-boyovimi-litakami-ta-bronemashinami

СБУ затримала "крота" в ЗСУ: шпигував за українськими бойовими літаками та бронемашинами

 • 693934 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. У Житомирській області було викрито ще одного російського "крота" у лавах Збройних Сил України, який шпигував за українськими бойовими літаками і бронемашинами "MaxxPro". Повідомляє Служби безпеки України у Telegram, передає УНН.

Деталі

Співробітники Служби безпеки затримали ворожого поплічника під час збору розвідінформації про українські військові об’єкти.

За даними слідства, затриманим виявився житель Житомирської області, який мобілізувався до лав ЗСУ і проходив службу в одному з гарнізонів на півночі України.

Виявлено, що його завербував кадровий співробітник російської спецслужби для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Під прикриттям він об'їздив різні райони, спостерігав за військовими об'єктами та використовував свої знайомства. Комунікація з російськими спецслужбами відбувалась через зашифрований месенджер у "Телеграм".

Під час обшуків у зловмисника було виявлено мобільний телефон з компрометуючими доказами. Чоловіку була оголошена підозра за статтею 111 Кримінального кодексу України - державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Наразі, зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення за свої зрадницькі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотів "злити" рашистам напрямки українського контрнаступу: у лавах ЗСУ виявили "крота" 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україну повернули тіла 51 полеглого захисника

     • 642785 переглядiв