sbu-vykryla-ahenturnu-merezhu-rf-z-pravookhorontsiamy-diialy-u-trokh-oblastiakh

СБУ викрила агентурну мережу рф з правоохоронцями: діяли у трьох областях

 • 33422 переглядiв

СБУ нейтралізувала російську агентурну мережу у Миколаївській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Затримано двох агентів, включаючи діючого правоохоронця, які збирали розвіддані про ЗСУ та критичну інфраструктуру.

Служба безпеки нейтралізувала російську агентурну мережу, яка діяла у Миколаївській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.  До складу мережі ворожих агентів входили як колишні так і діючі правоохоронці.  Про це повідомили в СБУ, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, зловмисники шпигували за Силами оборони та ключовими об’єктами критичної інфраструктури.

У результаті спецоперації в Миколаєві затримано двох учасників ворожого осередку, діяльність якого координували одразу дві російські спецслужби: фсб та воєнна розвідка країни-агресора.

Одним із затриманих є місцевий правоохоронець, який ще з 2015 року перебуває на зв’язку з керівником агентурної групи рф, колишнім посадовцем розформованої міліції Андрієм Шевченком.

Як вказали в СБУ, за вказівкою Шевченка його агент у Миколаєві збирав дані про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону. Також він намагався встановити локації стратегічних підприємств оборонно-промислового комплексу та "звітував" окупантам про кадрові рішення у правоохоронних органах України.

Настоятеля черкаського храму УПЦ (МП) викрили на виправдовуванні воєнних злочинів окупантів - СБУ16.08.24, 16:16

Щоб отримати розвіддані, зрадник використовував власне службове становище, а також випитував потрібні йому відомості у своїх колег по роботі під виглядом товариських розмов.

Також резидент російської агентури залучив до розвідувально-підривної діяльності свого батька – жителя Миколаєва, який раніше працював у розформованій міліції.

За його координатами окупанти здійснили повторний обстріл одного з енергооб’єктів на Прикарпатті, заявляють в СБУ. 

Для коригування ворожого вогню ексміліціонер "втемну" використав свого знайомого, який проживає на території західного регіону України.

Ще одним завданням цього агента, за даними СБУ, був пошук потенційних кандидатів на вербування, зокрема серед колишніх та діючих правоохоронців та військових на Миколаївщині.

Правоохоронці затримали агента рф на спробі втечі до Криму. Одночасно було затримано правоохоронця-зрадника.

СБУ нейтралізувала агентурну мережу фсб у Херсоні16.08.24, 10:13

За даними СБУ, кураторами осередку був керівник 161-го центру підготовки спеціалістів головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру) і двоє співробітників "управління фсб у Криму". Їхні особи вже встановлені. 

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи та документи із доказами злочинів. Також виявлено російську символіку та рублі.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим агентам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вони перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того, за цією ж статтею Кримінального кодексу України заочну підозру отримав резидент агентурної групи – Шевченко.

СБУ "накрила" агентурну мережу фсб з ексохоронцями Януковича та військовим Нацгвардії14.08.24, 13:22

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Прем'єр Індії Моді відвідає Україну - МЗС

     • 33788 переглядiв

    Укрпошта випускає марку "Все буде UA!" до Дня Незалежності

     • 12554 переглядiв

    Курс валют на 19 серпня: долар відновив зростання

     • 23592 переглядiв