ukenru
sbu-vikrilo-rozbazaryuvannya-mayna-strategichnogo-derzhpidpriyemstva

СБУ викрила розбазарювання майна стратегічного держпідприємства

 • 10903 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки та Головного слідчого управління СБУ задокументували факти незаконного заволодіння частиною цілісного майнового комплексу стратегічного держпідприємства "Електронмаш". Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Оперативники спецслужби встановили, що керівники "Електронмашу" всупереч вимогам нормативно-правових актів організували відчуження об’єктів нерухомого майна держпідприємства загальною площею майже 80 тис. кв. м", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таким чином київська нерухомість "Електронмашу" незаконно стала власністю комерційних структур, частина з яких належить близьким родичам керівництва держпідприємства.

Наразі посадовцям держпідприємства, причетним до протиправної схеми, оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Наказом Мінекономрозвитку директора "Електронмашу" звільнено з посади та призначено нового керівника державного підприємства", - зазначили у СБУ.

Як повідомляв УНН, директора "Електронмашу" звільнили за привласнення держмайна на 60 млн гривень.

Нагадаємо, депутату Харківської обласної ради оголосили про підозру у рамках справи про незаконне заволодіння чужим майном на 400 млн грн шляхом зловживання службовим становищем.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП